Haku

Videomuotoisia muotijuttuja, viikoittaisia uutiskirjeitä ja lukijoiden tekemiä kosmetiikkatestejä – tällainen on uusi digi-Trendi

Maaliskuussa 2024 ilmestyi viimeinen Trendin printtilehti ja brändin sisällöt muuttuivat digitaalisiksi. Vuonna 1989 perustettu lehti ehti ilmestyä painettuna 35 vuoden ajan.

– Muutoksen myötä Trendi meni sinne, jossa yleisö jo on. Digissä on mahdollista tavoittaa suurempia lukijamääriä kuin printillä, Trendin päätoimittaja Mari Karsikas sanoo.

Digitaalisuuden myötä voimme testata erilaisia sisältömuotoja ja tavoittaa vielä suurempaa yleisöä.

Hän korostaa, että muutos ei ollut lehden loppu, vaan uusi alku. Printtilehden loppumisella ei ollut henkilöstövaikutuksia, vaan tuttu Trendin toimitus jatkaa digi-Trendin parissa. Vaikka muutos on vaatinut toimittajilta uudenlaista osaamista ja aivojen kääntämistä erilaiseen asentoon, täysin äkkikäännös se ei ole ollut, sillä A-lehdillä on panostettu jo pidempään audio- ja videosisältöihin. 

– Digi tuo paljon uusia mahdollisuuksia, sillä alustat ovat moninaisemmat. Siinä missä ennen editoitiin pitkiä juttuja, nyt työskennellään yhdessä videokuvaajan kanssa ja tehdään jutuista lyhennelmiä someen. Digitaalisuuden myötä voimme testata erilaisia sisältömuotoja ja tavoittaa vielä suurempaa yleisöä, hän sanoo.

Sisällöt kirjautumisen takana

Yksi Trendin kokeiluista on videomuotoinen muotieditoriaali, joka on juuri nyt työn alla. Se sai toimituksen ihan uusien haasteiden eteen. 

– Siinä missä liian suuria vaatteita pystyttiin kuvauksissa kuromaan klipseillä kiinni, videomuodossa se ei näytä hyvältä. Tällaisiin muotijuttuihin haluamme löytää mallit, jotka nauttivat myös kameran edessä liikkumisesta.

Digitaaliset ratkaisut ovat uusia vielä maailmallakin. Esimerkkiä uudenlaisiin digitaalisiin muotijuttuihin etsittiin kansainvälisiltä aikakausmedioilta, mutta Karsikkaan mukaan mikään media ei ollut ratkaissut tätä kiinnostavasti. 

Kokemus on ollut tähän saakka hyvä ja sisältömme selvästi kiinnostavat, sillä kirjautumisia on tullut paljon.

Uudistunut Trendi käsittelee kauneusilmiöitä ja juttuja esimerkiksi työelämästä, rahasta ja elämästä. Syvälliset henkilöjutut ovat nyt kuunneltavissa kerran kuussa ilmestyvän Viisaiden naisten seura -podcastin muodossa ja toimituksen viisi vinkkiä jaetaan lukijoille sähköpostiin kilahtavassa uutiskirjeessä. Stailaushaaste-sarjassa opetellaan stylistin opastuksella käyttämään, yhdistelemään ja asustamaan erilaisia vaatteita. 

Trendin Stailaushaasteessa stailataan klassikkovaatteita kolmella tyylillä.

Digi-Trendin kaikki sisällöt ovat luettavissa eeva.fi-sivustolta maksutta, mutta juttujen lukeminen vaatii kirjautumisen. 

– Kokemus on ollut tähän saakka hyvä ja sisältömme selvästi kiinnostavat, sillä kirjautumisia on tullut paljon. Se palvelee myös lukijaa, sillä datan kautta pystymme seuraamaan, mistä yleisö tykkää, hän sanoo. 

Mentorointiohjelma ja lukijoiden tekemä sokkotesti

Muutoksen myötä Instagramiin ja muihin sosiaalisen median kanaviin panostetaan enemmän, sillä sieltä tavoittaa parhaiten nuoret kohderyhmät. Karsikkaan lukeman tutkimuksen mukaan peräti 86 prosenttia Z-sukupolvesta löytää kiinnostavaa median tekemää sisältöä somesta, joten toivoa on.

– Datan perusteella tiedämme, että milleniaalit ja Z-sukupolvi kaipaavat sisältöä, johon osallistua. Medialla on ollut tapana käyttää sosiaalista mediaa yksipuolisesti, mutta nyt yritämme uusilla osallistavilla juttutyypeillä muuttaa suuntaa, hän sanoo.

Lue myös: Voguen yleisöjen kehittämisestä vastaava Jenna Rak: Z-sukupolvi odottaa medioilta vuorovaikutusta

Yksi uusista lukijoita osallistavista juttusarjoista on Trendin oma mentorointiohjelma, jossa julkisuudesta tutut hahmot opastavat Trendin lukijoita urapoluilla ja elämän haasteissa. Mentoreina toimivat yrittäjä Noora Hautakangas, kansanedustaja Fatim Diarra ja muusikko Ida Paul. 

Hakemuksia testaajiksi tuli kahden ensimmäisen päivän aikana ihan järkyttävän paljon.

Toinen osallistava juttutyyppi on Sokkotesti, jossa lukijat pääsevät testaamaan kosmetiikkaa. Kuhunkin juttuun valitaan halukkaiden joukosta kaksi testaajaa, jotka arvioivat tuotteita tietämättä niiden brändejä tai hintoja. 

– Tämä on ollut hitti ja hakemuksia testaajiksi tuli kahden ensimmäisen päivän aikana ihan järkyttävän paljon, Karsikas sanoo.

Lue lisää Trendistä: Vuoden 2023 lifestylejutusta jää kevyt ja kesästä huumaantunut olo

Teksti: Anniina Nissinen | Kuva: Essi Lyytikäinen
page shape 1 page shape 3
×

Haku: